НОВИНИ
×

Грешка

There was a problem loading image Systems%20Academy%20Flyer.png


Представители на академичния състав на УниБИТ са част от международен изследователски колектив в областта на големите данни (big data). Проект „Innovations for Big Data in a Real World“ (iBIGworld) по програма ERAZMUS+, стартира в края на 2020 г. В него участват университети от България (УниБИТ), Полша, Украйна и Сърбия. 

Основната цел на проект iBIGworld е да бъдат създадени обучителни материали в областта на големите данни. За покриването на така поставената цел са посавени четири основни изследователски задачи:

-       Създаване на База от Данни с практики в областта на големите данни

-       Формулиране на изискванията за обучение в областта на  обработка на големи данни 

-       Създаване на образователна рамка в областта на големи данни

-       Създаване на обучителни материали в областта на големи данни

Екипът от българска страна вече работи активно по формирането и провеждането на научни изследвания в области, засягащи профила на съвременния специалист по данни. Отчитат се изискванията на бизнес организациите, предлаганите учебни програми в областта, както и готовността на потенциалните кандидати в сферата. Регулярно се провеждат работни срещи, на които се обсъждат  въпроси, засягащи изпълнението на Фаза 1 и Фаза 2 по проекта. 

Всички осъществени дейности и предстоящи задачи по линия на iBIGworld могат да бъдат намерени на официалния сайт на проекта: http://ibigworld.ni.ac.rs/ .

 

IMAGE Master the Mainframe
Сряда, 27 Януари 2021
Read More...
IMAGE УниБИТ – част от международен проект в областта на големите данни
Събота, 23 Януари 2021
Представители на академичния състав на УниБИТ са част от международен изследователски колектив в областта на големите данни (big data). Проект „Innovations for Big Data in a Real World“ (iBIGworld) по програма ERAZMUS+, стартира в края на 2020 г. В него участват университети от България (УниБИТ), Полша, Украйна и Сърбия.  Основната цел на проект iBIGworld е да бъдат създадени обучителни материали в областта на големите данни. За покриването на така поставената цел са посавени четири основни изследователски задачи: -       Създаване на База от Данни с практики в областта на големите данни -       Формулиране на изискванията за обучение в областта на  обработка на големи данни  -      ... Read More...
IMAGE IBM Bulgaria представя "Systems Academy"
Събота, 26 Декември 2020
IBM България има удоволствието да Ви представи новата си програма "Systems Academy", в която могат да се включат студенти от УниБИТ. Програмата е предвидена да се проведе в рамките на 6 седмици, стартирайки на 18-ти януари, като би била чудесна възможност за придобиване на нови умения и бъдещо кариерно развитие. Срокът за кандидатстване е 15-ти януари, повече информация може да намерите на кариерната страница на IBM ТУК . Read More...
IBM Master The Mainframe
Сряда, 25 Ноември 2020
Read More...