BigData for Digital Innovation in Industry 4.0
×

Грешка

There was a problem loading image 87eSfv5IcuwP8CTr0OpVa7PwoAAAAASUVORK5CYII=.

BigData for Digital Innovation in Industry 4.0

На 2 юни от 15.00 часа в Парк – Хотел Витоша беше проведена транснационална конференция под заглавието „BigData for Digital Innovation in Industry 4.0„. Събитието беше организирано по повод реализацията на последният етап на международния проект по програма Erasmus - „iBigWorld – Innovations for Big Data in a real World“, 2020-1-PL01-KA203-082197.

Конференцията беше удостоена с присъствието на учени от Технически Университет – София, Институт по металознание към БАН, American University In Bulgariа, Център за компетентност „КВАЗАР“, както и от експерти на компаниите IBM България, Expert Vision, AtScale Ltd, SSRAM Ltd, Лион Технолоджис ЕООД, BLUE Strategy Consulting, Клъстер София град на знанието и много други. Специални гости на събитието бяха и водещите експерти, участвали в проекта – преподаватели от Университета в Биелско – Бяла,  Полша, които с включиха в програмата посредством видео-конферентна връзка.

Основният фокус на конференцията беше представянето на резултатите от успешното финализиране на двете фази на проекта, чиято основна задача е преодоляване на кризата на уменията в областта на големите данни. Един от водещите специалисти на AtScale Ltd Тодор Григоров представи виждането си какви са нуждите на бизнеса в областта на големите данни, развивайки темата „How to meet the Business needs for Talent“.

 

Казаното беше чудесно допълнено от експертите на IBM Виолета Караначева и Росен Капланов, които чрез темата „iBigWorld Success stories“ разказаха как кадрите могат да бъдат по-успешни и да се развиват кариерно.

Събитието завърши с разширена дискусия, в която участие взеха всички експерти, преподаватели, изследователи, ученици, студенти и доктранти, присъстващи в залата. Всички те се обединиха около идята, че ключът за бъдещото развитие на специалистите в областта Big Data е в ръцете на университетите.