Регионална студентска олимпиада по програмиране

Събота, 18 Май 2019

Регионална студентска олимпиада по програмиране

На 17-18 май 2019 година в гр. Бургас, на територията на Бургаски Свободен Университет се проведе XXXI Регионална студентска олимпиада по програмиране.

УниБИТ  взе участие за втори пореден път в тази Олимпиада. В състезанието претенденти за първото място бяха 10 университета с общо 24 отбора. УниБИТ се включи с два отбора студенти с ръководители доц. д-р Васил Тотев и ас. Ива Костадинова. Двата отбора се представиха достойно по време на олимпиадата.

В резултат на това участие отборът на УниБИТ се завърна в София с Грамота. Осмо място в състезанието беше спечелено от отбор в състав Димо Щерев (ОКС „бакалавър“, спец. ИКН, втори курс), Атанас Христов (ОКС „бакалавър“, спец. ИКН, втори курс) и Анелия Савова (ОКС „бакалавър“, спец. ИКН, първи курс).

В сравнение с участието ни предходната година (място 9 от 9 участващи Университета), тази година заемаме 2 места по-нагоре – 8-мо място от 10 участващи Университета. Продължаваме да работим за по-високо място в класирането в бъдещите ни участия в подобни Олимпиади.

Събота, 18 Май 2019